Volledig Pakket Thuis

De overheid stimuleert het scheiden van wonen en zorg, zodat mensen langer thuis kunnen blijven wonen en daar wel dezelfde zorg kunnen krijgen als in een zorginstelling. Met een Volledig Pakket Thuis (VPT) huurt u zelfstandig een woning en combineert dit met de complete 24-uurs zorg van Zorgwaard.  Om hiervoor in aanmerking te komen heeft u een indicatie nodig van het Centraal Indicatieorgaan Zorg (CIZ) voor zorg met verblijf. Wij bieden een VPT aan in de nabijheid van onze locaties in Strijen, 's Gravendeel, Puttershoek en Oud-Beijerland. In het woongebouw van Rembrandt in Oud-Beijerland zijn nieuwe appartementen die volledig geschikt zijn voor het wonen met een VPT. 

Wat krijgt u?

Het VPT omvat persoonlijke verzorging en verpleging zoals hulp bij wassen en aankleden, aantrekken van kousen, douchen, wondverzorging, hulp bij medicatie etc. Ook heeft u elke week recht op 3 kwartier huishoudelijke hulp voor uw woning en kunt u gebruik maken van de maaltijden. Daarnaast is er altijd een verzorgende aanwezig of oproepbaar om hulp te bieden indien nodig. U kunt deelnemen aan de activiteiten die in de locaties worden georganiseerd .

Wat betaalt u?

Als u gebruik maakt van een VPT dan wordt dit betaald uit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). U betaalt altijd de lage inkomensafhankelijke bijdrage voor zorg met verblijf. Deze wordt vastgesteld door het CAK (www.hetcak.nl). U huurt zelfstandig een appartement en betaalt dus zelf de kosten voor gas, water, licht, telefoon, internet en huur van uw appartement. Afhankelijk van uw inkomen heeft u recht op huurtoeslag.

U betaalt zelf de waskosten. Indien het linnengoed door Zorgwaard wordt geleverd dan komen de kosten voor het wassen van het linnengoed te vervallen.

Tenslotte: uw eigen huisarts blijft eindverantwoordelijk voor de medische zorg, ook geeft VPT geen recht op tandheelkundige zorg en geneesmiddelen.

Heeft u vragen? Neemt u dan gerust contact op met onze zorgbemiddelaars Marian Hoekman en Liesbeth Stans: telefoon 078-6763400 of via mail zorgbemiddeling@zorg-waard.nl