Onafhankelijke clientondersteuning

Iedereen met een indicatie voor langdurige zorg (Wlz), dus iedereen die op een locatie van een zorgorganisatie woont of een indicatie heeft voor een Volledig Pakket Thuis, heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning.
Dit is ondersteuning bij het regelen van zorg en het maken van afspraken hierover.

Kosteloos
U kunt hiervoor kosteloos terecht bij Zorgbelang Zuid-Holland. De cliënstondersteuners werken vanuit de regio, waardoor zij de cliënt goed kunnen informeren over (zorg)mogelijkheden in die betreffende regio, zoals het aanbod van zorgaanbieders, mogelijke wachtlijsten en de kwaliteit van het zorgaanbod.

Onafhankelijke hulp
De cliëntondersteuners bij Zorgbelang Zuid-Holland zijn onafhankelijk van zorgaanbieders en zorgkantoren. Ze werken altijd vanuit het belang van de cliënt, en helpen weloverwogen keuzes te maken voor zorg die op dat moment het beste past. De cliëntondersteuners gaan vertrouwelijk om met de verstrekte informatie.

De onafhankelijke cliëntondersteuners bieden u:

  • Hulp bij het kiezen van een passende zorgaanbieder.
  • Advies over de keuze tussen wonen in een instelling of zorg thuis regelen.
  • Ondersteuning bij het opstellen, evalueren en bijstellen van het persoonlijke plan en het zorgplan.
  • Bemiddeling wanneer de cliënt en de zorgaanbieder er samen niet uitkomen.

Contact
U kunt de cliëntondersteuners bereiken onder telefoonnummer (088) 929 40 40 (op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur), of via de mail: clientondersteuning@zorgbelang-zuidholland.nl. De ondersteuning is gratis, u betaalt alleen het lokale tarief.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.zorgbelang-zuidholland.nl.