Ergotherapie bij u thuis

Voor wie?

De eerstelijns ergotherapie richt zich op alle mensen die beperkingen ervaren met het uitvoeren van de voor hen belangrijke dagelijkse activiteiten. De ergotherapeut behandelt/adviseert in uw vertrouwde omgeving op de plek waar het probleem zich voordoet. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan het behouden van de zelfstandigheid, zoals koken (eventueel met het gebruik van hulpmiddelen) of het aanvragen van een rolstoel of scootmobiel. Wanneer u problemen ondervindt in de woning kijkt de ergotherapeut samen met u naar aanpassingen/voorzieningen die nodig zijn om zo goed en veilig mogelijk te functioneren.

Specialisaties

Binnen Zorgwaard werken de ergotherapeuten op multidisciplinaire basis, waardoor de lijnen tussen o.a. diëtiste, fysiotherapie en logopedie kort zijn. Verder zijn de ergotherapeuten naast de algemene ergotherapie gespecialiseerd op het gebied van:

  •  Ziekte van Parkinson
  • Cognitieve revalidatie
  • Amputaties
  • COPD

Waar?

Eerstelijns ergotherapie wordt met name aangeboden aan huis. Dit is vaak de locatie waar de dagelijkse handelingen/problemen zich voordoen. Wanneer wenselijk/noodzakelijk kan er ook in de ergotherapieruimte van de Rembrandt of Gravin behandeld worden.

Moet u eerst langs de (huis)arts?

Ja. U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist. U kunt in die tussentijd al wel bij ons een afspraak maken voor een intakegesprek.

Kosten

Ergotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed voor 10 uur per kalenderjaar. Voor advisering aan de mantelzorger kunnen extra uren vergoed worden vanuit de basis- en/ of aanvullende verzekering. Dit is afhankelijk van welke zorgverzekeraar u heeft. Mocht u uw wettelijk verplichte jaarlijkse eigen bijdrage nog niet volledig hebben besteed, zal dit door uw zorgverzekeraar aangesproken worden bij ergotherapeutische behandeling.

Contact

Locatie Rembrandt
Rembrandtplein 1
3262 HW Oud- Beijerland
Telefoon: 085-7829535
Email: ergotherapie@zorg-waard.nl