Weiderund Vleesveeboerderij Ga Terug

10% korting (max. €10,-) op rundvlees in de boerderijwinkel m.u.v. vleespakketten van 10 kg, biefburgers en rundersaucijzen. Niet i.c.m. andere kortingen en /of aanbiedingen.
Aanbieding:

10% korting (max. €10,-) op rundvlees in de boerderijwinkel m.u.v. vleespakketten van 10 kg, biefburgers en rundersaucijzen. Niet i.c.m. andere kortingen en /of aanbiedingen.


Over Weiderund Vleesveeboerderij

Eerlijk en smaakvol vlees

Op onze rijks monumentale boerderij Mariënhof anno 1597 in Westmaas grazen onze ca. 150 runderen het grootste gedeelte van het jaar buiten. Dit doen ze op het weideland rondom onze boerderij. De koeien - van een uitmuntend ras - hebben een goed en liefdevol leven.

Het ras dat op onze boerderij rondloopt is het Verbeterd Roodbont.  Dit smaakvolle vlees is van topkwaliteit en komt alleen van eigen fok om zo de constante kwaliteit te waarborgen. Met onze runderen wordt niet gesold. Alle dieren worden bij ons op de boerderij geboren en mogen in hun eigen tempo groot groeien. Om inteelt uit te sluiten worden al onze koeien kunstmatig geïnsemineerd en stamboek geregistreerd.

Wij zijn gecontroleerd en erkend en hebben de hoogste ziektevrije status van Europa. Hierdoor zijn preventieve inentingen en antibiotica niet nodig.

Onze dieren worden gevoed met uitsluitend hoogwaardige, in Nederland gecertificeerde, VLOG diervoeding (GMO vrij). Omdat wij daarnaast een aanzienlijk deel van het voer op eigen grond verbouwen, zijn wij behoorlijk zelfvoorzienend. Dit geeft ons een goed gevoel. Een stukje Weiderundvlees is milieuvriendelijker; wij werken volgens het kringloop principe.

Regelmatig laten wij een rund slachten door een erkende, ambachtelijke slager in de buurt. Daarnaast laten wij ook regelmatig echte scharrelvarkens slachten, van een bekende boer uit de buurt. In onze boerderijwinkel verkopen wij kleinere porties rund en varkensvlees, scharrel hennen en zuivel/boerenkaas.  Het vlees van onze runderen is alleen op de Marienhof te koop.

Openingstijden: vrijdag 9.30 – 18.00 uur en op zaterdag 9.30 – 17.00 uur

Via onze website kunt u ook vooraf geheel naar eigen wens uw bestelling (vers) samenstellen. Het vlees wordt dan speciaal voor u gereserveerd. Opsturen kan in overleg.

Meer informatie? Kijk op www.weiderund.nl

Begin 2018 zijn wij gestart met restaureren van onze monumenten. De rieten daken zijn inmiddels vervangen. Medio 2019 verwachten wij klaar te zijn met restaureren en zullen we onze boerderij vaker voor publiek en schoolklassen openstellen. Daarnaast gaan wij onze bedrijfsactiviteiten uitbreiden. Hou onze website, insta of facebookpagina in de gaten!

Weiderund Vleesboerderij

Smidsweg 18 (N489)
3273 LK Westmaas
Telefoon: 06-48466652
www.weiderund.nl